0
ÅR MED AKTIVLEJR
I FDF LANDSDEL 1

1993 aktivlejrudvalget oprettet

1993 skulle blive året hvor Karsten Skipper og Merete Knudsen fra FDF Nørre Tranders besluttede at de nordjyske FDF'ere skulle have en ny lejr for hele landsdelen. Ideen kom fra FDF Landsdel 2, hvor de fik hjælp af Grethe Andreasen fra FDF Støvring, Landsdel 2 til at sætte det hele op.

Peter Dalberg Korsbakke fra FDF Romdrup-Klarup og Ole Andersen fra FDF Vester Hassing hjalp med alt det praktiske. Ole er stadig med på det praktiske team den dag i dag og hjælper med alt hvad man kunne komme på

1994 den første aktivlejr i landsdel 1

Stedet var fundet, indbydelsen sendt ud. Nu var det tid til den første Aktivlejr i Landsdel 1. Udalget havde lejet hytten Klitten ved Sæby, som skulle vise sig at blive hjemmet for aktivlejren de næste 20 år.

I 1994, var der ikke gruppeprogram fredag.

Gudstjeneste søndag var den afsluttende del af lejren.  

2012 grupperatings

For at hjælpe deltagerne vælge grupper ud fra mere end bare gruppeteksterne, blev der indført det, som vi kalder gruppe-ratings. En gruppe bliver market med 1-3 om gruppen er fysisk udfordrende, mental udfordrende eller om man vil være meget kreative eller om der er fokus på leg og fantasi. 

Alt dette, for at hjælpe deltageren med at vælge den rigtige gruppe, så man ikke ender op i en gruppe, som er fysisk udfordrende uden at ønske det!

2013 gruppetyper indføres

Efter mange år, hvor nogle grupper sov og spiste sammen, nogle spiste kun sammen og andre holdte den normale gruppetid, valgte vi at indføre lidt rammer for gruppetyperne. Dette var noget der til tider kunne overraske nogle af deltagerne, at de ikke skulle sove sammen med kredsen. Derfor i, 2013, valgte vi at indføre standard-, spise- og heltidsgrupper, for at gøre det lettere at finde ud af både for deltageren og lederne hvor de skulle være. 

2014 AKTIVLEJREN FEJREDE SIT 20 ÅRS JUBILÆUM

20 år. Det var Aktivlejren sidste store jubilæum, og det skulle naturligvis fejres! 

Men hvordan fejrer man en lejr? Udvalget havde lavet flere forskellige ting. Heriblandt var der lavet et specielt mærke til året. Der blev udviklet en app, som skulle være hovedcentral for information under lejren. Der blev lavet et logo for lejren.

Men den helt store ting, var nok koncerten, som var arrangeret til at ske lørdag aften. Der var blevet søgt forskellige fonde for at give deltagerne en ekstra oplevelse til dette event. Muddi og Salamidrengene, som normalt spiller for 5-13 årige, var blevet booket til en "blå-pris" og hold op en fest der blev holdt!  

2015 DET SIDSTE ÅR NORD FOR FJORDEN

Vi flytter snart

2016 DET KONTROVERSIELLE ÅR

Aktivlejren flytter. 2016 skulle vise sig at være et af de helt store år, hvor nok en af de sværeste beslutninger blev taget for lejrens fremtid.

Efter at have været på Klitten hvert år siden Aktivlejrens begyndelse, var tiden kommet til at se i nye retninger. Med udsigten til en forøget husleje, ville lejren være nødsaget til at lave markante ændringer for at kunne overleve. Det var store beslutninger, som vi vendte og diskuterede med lederskolen og landsdelsledelsen.

Mange muligheder blev undersøgt inden noget blev endelig bestemt. Mange lejrcentre blev undersøgt for at finde ud af om vi kunne bruge disse. Det var både Møllegården, Thorup Hede, men også steder som Sletten var med inde i overvejelserne. Til sidst endte valget med Øksedal lejren ved Nibe. Et fantastisk og stort område med masser af skov og åbne arealer, der kunne give grupperne store og frie tøjler, men også give nye muligheder for kredspladsen. Kort sagt ville det blive en ny mulighed for at prøve mange nye ting af, som der stadig arbejdes på og bestemt et valg vi ikke har fortrudt siden!

Med det nye område kom selvfølgelig en masse nye ting, som skulle findes og gøres. Der blev fundet en billig skibscontainer, som kunne stå på området og alt blev i løbet af vinteren flyttet til det nye lejrcenter. Derudover blev der holdt møder rundt omkring i landsdelen og et nyt skriv blev sendt ud i landsdelen, som beskrev den nye fremtid! En fremtid som vi så meget frem til. 

2017 farvel til en gammel kending

Det var kun få år forinden at vi gang på gang så lange køer til tutten i siestaen lørdag. Faktisk har nogle deltagere brugt hele siestaen på at stå i den her kø. Udvalget forsøgte sig derfor med et nyt koncept et par år forinden med at forudbestille slik i tutten. Slikken blev pakket i poser og gjort klar og hentet. 

Men det konceptet var heller ikke perfekt - langt fra. Så baseret på mange års evalueringer blev det vedtaget at tutten ikke længere skulle være en del af lejren, som en prøve. Dette blev positivt modtaget af mange kredse efter forsøget, og udvalget gjorde valget permanent! 

2017 skulle også blive det sidste år, hvor aktivlejr app'en ville blive brugt, da al information ville blive flyttet til den nye hjemmeside.

2018 Det store design år

2018 skulle vise sige at blive det store design år, hvor al information sendt ud af udvalget ville få den helt store overhaling. Dette blev gjort for at give lejren en samlet identitet, som nemt kunne genkendes af FDF'ere i landsdelen.

Sammen med lanceringen af vores nye hjemmeside, var vi i stand til at reducere mængden af tekst i vores infobreve til kun at indeholde det strengt nødvendige. Andre generelle ting, så som printervejledning og kørselsvejledning blev flyttet til undersider på www.aktivlejr.dk. Alt dette blev gjort for at gøre det lettere for ledere og forældre at finde den information de skulle bruge.

2018 var også året, hvor vi lukkede ned for Aktivlejr App'en. Med det bedre mobile netværk på Øksedal var vi stand til at flytte alt vores indhold online i stedet og tilbyde en langt bedre brugeroplevelse end vi kunne før!